Login

Tko je online

Imamo 3 gostiju i nema članova online

 

Najveće marijansko proštenje u našoj župi započelo je koncertom „Samo ljubav ostaje“ u svetištu Majke Božje Gorske u subotu, 6.9.2014. s početkom u 19 sati. 

Sada već 5. koncert zbora mladih naše župe, zbora „Vedrina“ tradicionalni je susret obogaćen skladnim melodijama i milozvučnom riječju. Zajedno sa svojim gostima, tamburaškim orkestrom Črni Tomaši i zborom La Vita ponovno su napunili Svetište, a radosni gosti su im pljeskom i oduševljenjem dokazali da se trud uvijek isplati te da je vrijeme i srce uloženo u pjesme Majci Božjoj uistinu najljepši poklon za njezin rođendan.

U nedjelju, 7.9.2014. središnje misno slavlje za okupljene hodočasnike  predvodio je vlč.dr. Mislav Kutleša, a dan je završen procesijom sa svijećama od župne crkve do svetišta na Gori. Nošenjem Marijinog kipa, molitvom krunice i pjevanjem marijanskih pjesama župljani i hodočasnici pripremili su svoja srca za nadolazeći dan.

Na sam dan Male Gospe hodočasnici su počeli pristizati od ranih jutarnjih sati. Došli su najprije s riječima zahvale za pruženu milost i pomoć, a onda molitvama prošnje. Došli su podijeliti svoj teret i zamoliti za potporu na životnom putu te su se s osmijehom na licima i barem djelomičnim olakšanjem uputili svojim domovima. Središnje misno slavlje predvodio je velečasni Odilon Singbo. U svojoj homiliji istaknuo je  važnost Božje milosti koja se čovjeku iznova daje i zapravo čovjeka čini čovjekom. Osvrnuvši se na evanđelje, ukratko je rastumačio značenje Josipa i Marije u ondašnjem društvu te je povukao paralelu sa današnjim društvom i naglasio problem koji muči svakog katolika, a to je kako povezati ljubav i zakon. Na kraju svog razmišljanja govorio je o smislu crtice koju stavljamo između godine rođenja i smrti neke osobe. Svakom pojedinačno uputio je pitanje:“ A kako ti gradiš svoju crticu?“

Hodočasnički dan završio je euharistijskim klanjanjem, koje su predvodili bogoslovi Matija Knok i Kristijan Tušek,  i Svetom misom u 18 sati. 

Aktualno

 

Probe zborova-po dogovoru s voditeljima.