Login

Tko je online

Imamo 2 gostiju i nema članova online

HODOČAŠĆE MLADIH U MARIJU BISTRICU

Svake godine, drugog vikenda u mjesecu rujnu, održava se tradicionalno hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u nacionalno svetište Majke Božje Bistričke. Tako je bilo i ove godine. 10. rujna mladi iz raznih krajeva naše nadbiskupije okupili su se kako bi pjesmom, plesom i molitvom veličali našeg nebeskog Oca. Mi, mladi župe Lobor, također smo prisustvovali tom veličanstvenom događaju.

Opširnije...

Koncert u svetištu Majke Božje Gorske – „Sva si lijepa, o Marijo“(video)

Opširnije...

Koncert u svetištu Majke Božje Gorske - "Sva si lijepa, o Marijo"

Zbor mladih župe sv. Ana Lobor uz pratnju pijanistice Valentine Šuka i gitariste Nikole Šrajbek i ove godine počastit će vas svojim koncertom u Svetištu Majke Božje Gorske na sam blagdan Velike Gospe s početkom u 20:00 sati.

Opustite se, razveselite dušu i zapjevajte zajedno s nama svima nam poznate pjesme poput La musica di notte, Neka cijeli ovaj svijet, Ružo crvena i mnoge druge. Koncert će upotpuniti poseban gost iznenađenja.

Mladi župe Lobor željno i radosno očekuju Vaš dolazak!

"Papa mi te volimo!"

Pretprošlog je vikenda, na svom devetnaestom pastoralnom putovanju, papa Benedikt XVI. posjetio našu domovinu. Do samog dana dolaska Svetog Oca, vodila se poprilično jaka medijska antipapinska propaganda. Puno se prigovaralo i napadalo, ponajviše zbog toga jer „papa puno košta“. No, zašto se u zemlji u kojoj je osamdesetak posto katolika ne može izdvojiti mali djelić iz proračuna za dolazak poglavara većine Hrvata? Ako se za razne manjine izdvajaju razna sredstva, zašto je problematično kad se nešto izdvaja za većinu? Zato jer neki smatraju da to nije većina? Zato jer je sekularizacija „in“?

Opširnije...

YOUCAT - prvi univerzalni katolički vjerski priručnik za mlade

U sklopu međunarodne manifestacije Dani kršćanske kulture, u subotu 9. travnja predstavljen je „YOUCAT“, prvi univerzalni katolički katekizam za mlade. Novi katekizam pisan je jezikom mladih, originalan je i privlačnog sadržaja, s mnoštvom fotografija u boji. YOUCAT su kreirali i osmislili sami "mladi za mlade". 

Opširnije...