Login

Tko je online

Imamo 19 gostiju i nema članova online

Osvrt na duhovnu obnovu održanu 26. veljače

Duhovna obnova, koju je predvodio don Damir Stojić, studentski kapelan, potaknula je na razmišljanje sve mlade koji su joj prisustvovali i koji su odlučili i ovaj put provesti subotnje popodne uz razgovor o Bogu i druženje s drugim mladima. (FOTO)

Duhovna obnova predstavlja novo „rođenje“, pomirenje čovjeka i Boga, ulazak Duha Svetoga u naša srca. Onaj koji doživi duhovnu obnovu, i to u punom smislu te riječi, više ne može biti ista osoba. Don Damir u svom je nagovoru istaknuo važnost ustrajanja protiv grijeha, nadu u dobro i vjeru u ljubav Boga i bližnjega. Zapravo, teško je uopće riječima opisati osjećaje koji se bude u čovjeku kad osjeti prisutnost Duha Svetoga, kada ispuni svoje srce molitvom i pjesmom. Ovo je jedini put da izađemo iz bilo kakve krize, bilo kakve nevolje ili nesreće. Teško je ponekad biti dobar prema neprijatelju, voljeti onoga tko ti je nanio zlo, tko te povrijedio na ovaj ili onaj način. Ali možemo li barem pokušati slijediti Isusov primjer i opraštati im? Možemo. Ali samo ako to dovoljno želimo, ako se potrudimo, i dopustimo Duhu Svetom da djeluje u nama.

Često se kaže: sve što je lijepo kratko traje. Ali to ne vrijedi i za duhovnu obnovu, to ne vrijedi i za Isusovu ljubav. Nijedna duhovna obnova, nijedan susret s Bogom ne prestaje nakon što odemo svojim domovima. Bog je uvijek tu, sa nama, Njegova je ljubav uvijek prisutna. Nemojmo zaboraviti na to.

 

Ovim putem veliko hvala upućujemo don Damiru na njegovom dolasku u Lobor i nagovoru koji je uputio nama mladima, ali i našem dragom velečasnom, Ivanu Mikecu, koji nam omogućuje ovakve susrete i daje „smjernice“ za istinski ispunjen vjernički život.