Login

Tko je online

Imamo 24 gostiju i nema članova online

YOUCAT - prvi univerzalni katolički vjerski priručnik za mlade

U sklopu međunarodne manifestacije Dani kršćanske kulture, u subotu 9. travnja predstavljen je „YOUCAT“, prvi univerzalni katolički katekizam za mlade. Novi katekizam pisan je jezikom mladih, originalan je i privlačnog sadržaja, s mnoštvom fotografija u boji. YOUCAT su kreirali i osmislili sami "mladi za mlade". 


Sadržaj YOUCAT-a podijeljen je u četiri velike cjeline: „Što vjerujemo“ (o vjerskom nauku); „Kako slavimo kršćanska otajstva“ (o sakramentima), „Kako ćemo imati život u Kristu“ (o ćudorednom životu), „Kako trebamo moliti“ (o molitvi i duhovnosti).
Naslov katekizma potječe od engleskih izvedenica "Your Catechism" i "Your Catholicism", a pisan je pod nadzorom bečkoga nadbiskupa kardinala Christopha Schönborna. Predgovor Katekizmu napisao je papa Benedikt XVI., žarko ga preporučivši svim mladim katolicima kao nužno sredstvo za upoznavanje vlastite vjere: „Proučavajte Katekizam! To je želja mojega srca. Proučavajte Katekizam žarko i ustrajno! Proučavajte ga u tišini svoje sobe, čitajte ga udvoje, s prijateljima, oblikujte skupine za čitanje i umrežite se, podijelite ga s drugima na internetu. Morate u vjeru biti puno dublje ukorijenjeni nego generacija vaših roditelja.“ 
Youcat uključuje 527 pitanja i odgovora koji su pisani na vrlo pristupačan način, zatim sažete definicije, navode iz Biblije te mnogobrojne nadahnjujuće citate svetaca, kršćanskih duhovnih velikana i raznih drugih autora.
Mladi župe Lobor preporučuju ovaj Katekizam svim mladima koji se žele dublje nazidati i ukorijeniti u Kristu, a pogotovo onima koji Ga još nisu upoznali i traže odgovore na mnoga pitanja.